Het Regiment Infanterie Oranje Gelderland

Een van Nederlands meest aansprekende militaire eenheden, het Regiment Infanterie Oranje Gelderland (RIOG), is na twaalf jaar 'in de mottenballen' herrezen. Door zijn verbintenis met het nieuwe 45 Pantserinfanteriebataljon in Ermelo is een eeuwenoude militaire traditie herboren. Dit boek maakt duidelijk dat het huidige regiment afstamt van eenheden die betrokken waren bij belangrijke momenten uit de Nederlandse militaire geschiedenis.

De geschiedenis van deze eenheden begint al bij de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). Napoleon dolf in 1815, mede dankzij de inzet van de voorgangers van het RIOG, bij Waterloo het onderspit. En ook in de meidagen van 1940 deden de voorgangers van Oranje Gelderland van zich spreken bij de gevechten tegen de Duitsers op en rond de Grebbeberg. Na de Tweede Wereldoorlog werd het regiment ingezet in Nederlands-Indi├ź, Nieuw-Guinea en Suriname. Ook de ervaringen van het regiment tijdens de Koude Oorlog komen aan bod.

'Het Regiment Infanterie Oranje Gelderland' is een boek dat veteranen en oudgedienden niet mogen missen. Maar het zal ook door alle geïnteresseerden in de Nederlandse militaire geschiedenis in het algemeen met belangstelling worden gelezen.

Dit boek is niet meer leverbaar.

Productspecificaties

Titel: Het Regiment Infanterie Oranje Gelderland
Auteurs: Martin Elands, Petra Groen, Joep van Hoof en Michiel de Jong
Uitgever: Boom, Amsterdam
ISBN: 90 8506 382 5