Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht

Met de oprichting van de Luchtvaartafdeeling, als onderdeel van de Koninklijke Landmacht, werd op 1 juli 1913 de kiem gelegd voor de Nederlandse militaire luchtvaart. De ‘aviatiek’ stond toen nog in de kinderschoenen, maar al snel was het luchtwapen niet meer weg te denken uit het krijgsbedrijf. Binnen enkele decennia ontwikkelde de legervliegdienst zich van een bescheiden hulpwapen tot een modern zelfstandig krijgsmachtdeel.

Tegenwoordig geldt de Koninklijke Luchtmacht als een hoog technologische organisatie. Inmiddels wordt beschikt over een gevechtsvliegtuig van de zogenaamde vijfde generatie, de F­-35 Lightning II,  onbemande vliegtuigen en een luchtmachtsatelliet waarmee zelfs de ruimte als operatiedomein in het vizier is gekomen. De mens in de luchtmacht blijft echter onmisbaar.

De geschiedenis van de militaire luchtvaart is het verhaal van pioniers, van steeds weer nieuwe technologische innovaties, van een eigen cultuur en niet te vergeten van militaire operaties. De rijk geïllustreerde 'Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht' geeft – van dag tot dag – aan de hand van memorabele gebeurtenissen, zowel hoogtepunten als dieptepunten, een prikkelend en toegankelijk overzicht van de Nederlandse militaire luchtvaarthistorie. De luchtmacht en haar voorgangers in Nederland en Indonesië komen daarbij in de volle breedte aan bod.

Productspecificaties

Titel: Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht
Auteurs: Rogier Koedijk en Jan Janssen (redactie)
Uitgever: Uitgeverij JEA (Joh. Enschedé Amsterdam)
ISBN: 9789070024987