Militair Vervoer Verbeeld. Transport bij de krijgsmacht, 1900-2006

Transport bij de krijgsmacht is een uitdaging zonder einde. Zonder het juiste vervoer is het onmogelijk om militaire eenheden met hun uitrusting snel en efficiënt op het juiste moment op de juiste plaats in te zetten. Logistiek specialisten in uniform dienen daarom bij de tijd te blijven. 

'Militair Vervoer Verbeeld' gaat over ruim honderd jaar Nederlands militair transport. Hierin worden krijgsmachtbreed het materieel, de mensen en de organisaties gepresenteerd die de afgelopen eeuw betrokken waren bij de bewegende logistiek van de Nederlandse krijgsmacht. 

Bekende oudere transportmiddelen zoals de ‘dikke DAF’ (de YA 328) van de landmacht en de Fokker F-27 van de luchtmacht passeren de revue. Maar ook het huidige transportschip van de marine, de Hr.Ms. Rotterdam vaart voorbij. Verder wordt stilgestaan bij uitzonderlijk vervoer als gewondentransport door patrouillevliegtuigen, vrachtwagens die mitrailleurbunkers vervoeren of landingsvaartuigen die beladen zijn met locomotieven. Het militaire transportverleden van Nederland in de voorbije eeuw wordt zo in woord en beeld, in zijn vele facetten ten tonele gevoerd.

Productspecificaties

Titel: Militair Vervoer Verbeeld. Transport bij de krijgsmacht 1900-2006
Redactie: Anselm van der Peet
Uitgever: Boom, Amsterdam
ISBN: 90 8506 355 8