Zonder vrees, zonder overmoed. Vorming en inzet van de NLMARSOF

Zonder vrees, zonder overmoed vertelt voor het eerst het volledige verhaal van de vorming en evolutie van de Netherlands Maritime Special Operations Forces (nlmarsof). Deze elitetroepen van het Korps Mariniers zijn getraind in amfibische, onderwater-, lucht-, berg- en winteroorlogvoering, demolitie en man-tegen-man (antiterreur) tactieken.

De zogenoemde operators boezemen binnen en buiten Nederland ontzag in bij collega-mariniers en overige militairen, als ook bij (gespecialiseerde) politie-eenheden en civiele autoriteiten. Dit boek verhaalt over de eenheid vanaf de pre-nl marsof-tijd waarin ze in de jaren zeventig van de twintigste eeuw actie zag bij antiterreuroperaties, in de jaren negentig blokkadebrekers in de Adriatische Zee stopte en oorlogsmisdadigers opbracht in de Balkan. Na 2000 opereerden deze mariniers tegen piraten bij de Hoorn van Afrika, opposing forces in Afghanistan en is in het Midden-Oosten. In Nederland traden ze op tegen zware criminelen.

Productspecificaties

Titel: Zonder vrees, zonder overmoed. Vorming en inzet van de NLMARSOF
Auteur: Martin Hoekstra en Anselm van der Peet
Uitgeverij: Klus op Dek
ISBN: 978-90-9037190-0

Vergroot afbeelding Boekomslag, foto van twee militairen die met gerichte geweren uit het water omhoogkomen, ze hebben helmen op met duikmaskers en zwarte reddingsvesten aan, en staan tot hun middel in de zee. Bovenaan staan de titel en auteurs in witte en zwarte letters gedrukt.
Beeld: NIMH
Omslag van het boek 'Zonder vrees, zonder overmoed. Vorming en inzet van de NLMARSOF'