Sodeju! nu verkrijgbaar

Het Regiment Genietroepen viert zijn 275-jarige bestaan. Ter ere van dit jubileum publiceert het Nederlands Instituut voor Militaire Historie het boek ‘Sodeju! Het Regiment Genietroepen: 275 jaar geschiedenis'. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

Genie baant de weg

De genie is het meest veelzijdige onderdeel van de krijgsmacht. Genisten banen de weg voor andere eenheden, stellen alles in het werk om de vijand te stuiten en zorgen waar ook ter wereld voor veilig onderdak. Vakkennis en een breed arsenaal aan materieel maken dat mogelijk, maar het is vooral mensenwerk. Dit werk staat centraal in Sodeju!.

Brede inzet van genisten

Dit nieuwe boek duikt in het verleden en vertelt het verhaal van de ondergrondse mijnenoorlog in Maastricht, de rol van de Nederlandse genisten tijdens de veldtochten van Napoleon, de militaire uitvindingen en innovaties in de 19e eeuw, het dappere optreden in mei 1940, de uitputtende strijd in Indonesië, de dienstplicht tijdens de Koude Oorlog en het operationele geniewerk in de eredivisie: de inzet in voormalig Joegoslavië, in Irak en in Afghanistan. Niet vergeten wordt de veelvuldige inzet van genisten bij humanitaire rampen, vluchtelingencrises en nationale operaties.

Vergroot afbeelding Cover van het boek 'Sodeju! Het Regiment Genietroepen: 275 jaar geschiedenis'
Cover van het boek 'Sodeju! Het Regiment Genietroepen: 275 jaar geschiedenis'