Nieuw boek NLMARSOF

Antiterreuracties in de jaren zeventig, de jacht op oorlogsmisdadigers in de Balkan in de jaren negentig, antipiraterijmissies in de zeroes en tegengaan van recente zware misdaad en terreurdreiging.

De militairen van de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF) deinzen nergens voor terug. Vandaag ontving de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal der Mariniers Frank van Sprang – oud kikvorsman – uit handen van NIMH-historicus Martin Hoekstra het eerste exemplaar van ‘Zonder vrees, zonder overmoed’.

Nieuwe publicatie

In deze nieuwe publicatie van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie staat de geschiedenis van deze bijzondere eenheid centraal. Deze elitetroepen van het Korps Mariniers zijn getraind in amfibische, onderwater-, lucht-, berg- en winteroorlogvoering, demolitie en man-tegen-man (antiterreur) tactieken. De zogenoemde operators boezemen binnen en buiten Nederland ontzag in bij collega-mariniers en overige militairen, net als bij politie-eenheden en civiele autoriteiten.

‘Zonder vrees, zonder overmoed’ is verkrijgbaar bij uitgeverij Klus op Dek.

Vergroot afbeelding Op een podium schudden twee heren, een in uniform, de hand terwijl ze het boek omhooghouden voor de camera, op de achtergrond staat een militaire rubberboot.
Beeld: NIMH
Martin Hoekstrea overhandigt het eerste exemplaar van 'Zonder vrees, zonder overmoed' aan Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal der Mariniers Frank van Sprang