Vacature: wetenschappelijk medewerker

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste historicus die ons team voor drie jaar komt versterken. Als historicus bij het NIMH doe je fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de militaire geschiedenis van Nederland, in eerste instantie vooral naar de geschiedenis van de Nederlandse deelname aan internationale missies.

Behalve interesse in het militaire optreden, heb je zeker ook belangstelling voor de brede nationale en internationale context van dit optreden, alsmede voor de verhouding tussen de krijgsmacht en de samenleving. Kortom, je hebt een moderne visie op militaire geschiedenis.

Functie-eisen

Je hebt een studie geschiedenis afgerond en hebt aantoonbare interesse in militaire geschiedenis. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en hebt een flexibele instelling. Je bezit een groot analytisch vermogen. Je kunt goed zelfstandig werken, ook onder druk. Je beheerst het Nederlands en het Engels zeer goed in woord en geschrift.

Meer informatie

Reageren op deze vacature kan tot 10 september 2023.

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem per e-mail contact op met Jan Hoffenaar, hoofd afdeling Wetenschappelijk Onderzoek.