Nieuwe NIMH-podcast

Het NIMH presenteert een nieuwe podcastserie: 'Militaire Geschiedenis van Nederland'. In deze podcast wordt aandacht besteed aan verschillende episodes van de vaderlandse militaire geschiedenis: van de Tachtigjarige Oorlog tot de dag van vandaag. Het zijn verhalen over moed en wanhoop, over politieke besluiten en strategische keuzes. Het zijn bovenal verhalen van mensen. 

Afleveringen

De podcast is bedoeld om de Nederlandse militaire geschiedenis voor iedereen toegankelijk te maken. In afleveringen van maximaal 30 minuten zullen de onderwerpen op een heldere en overzichtelijke manier worden uitgelegd.

De eerste reeks van deze serie bestaat uit zes afleveringen: militairen in verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Belgische Opstand, waterlinies, Nederlanders in de Korea-oorlog, Engelandvaarders en Nederlanders in de Spaanse Burgeroorlog. Behalve de algemene, brede context, spitst elke aflevering zich toe op de situatie voor Nederland. Aan de hand van (originele) geluidsfragmenten, van bijvoorbeeld veteranen, krijgen de aflevering bovendien een zeer persoonlijke lading.

De eerste aflevering is vanaf dinsdag 6 februari te beluisteren. Hierna zal elke twee weken een nieuwe aflevering gelanceerd worden. De afleveringen zijn te vinden op alle bekende podcastwebsites en -apps, zoals Spotify en Castbox.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©NIMH