Werkbezoek Minister van Defensie

Minister van Defensie Kajsa Ollongren heeft gisteren een werkbezoek aan het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) gebracht. Zij is ontvangen door Ben Schoenmaker, directeur van het instituut, en Erwin van Loo, plaatsvervangend directeur. Tijdens een onderhoud hebben zij de minister bijgepraat over het brede palet aan werkzaamheden, diensten en producten van het instituut. 

Vervolgens heeft de minister uitgebreid gesproken met onderzoekers van het Afghanistan-project. Dit team onderzoekt ruim twintig jaar Nederlandse inzet in Afghanistan.

Tot slot heeft Nicolette Faber-Wittenberg, hoofd Publieksinformatie & Collecties, de minister op haar werkkamer ontvangen. Hier heeft zij de minister meer verteld over de archieven en collecties die het NIMH beheert. Ook heeft de minister een aantal bijzondere collectiestukken  kunnen inzien, waaronder het album van Wilma Goossens-Kortenhorst.

Vergroot afbeelding Foto in kleur met links in het zwart gekleed de minister van defensie. Rechts op de foto staat Nicolette Faber-Wittenberg. Samen bekijken zij oude foto's in een werkkamer.
Beeld: Mediacentrum Defensie / Phil Nijhuis
De Minister van Defensie bekijkt een aantal collectiestukken van het NIMH.