Jaarboeken Koninklijke Marine

Of het nu gaat over de recente inzet van het Korps Mariniers, de wereldwijde reisverslagen van fregatten, het optreden van de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied, of technische overzichten van schepen en vliegend materieel van de vloot, u vindt het allemaal in het Jaarboek van de Koninklijke Marine. Deze uitgave van het Commando Zeestrijdkrachten – samengesteld en geredigeerd bij het NIMH – is hét naslagwerk voor iedereen die belangstelling heeft voor de Koninklijke Marine.

Bron van informatie

Naast genoemde eenheden, komen uiteraard alle directies aan bod. Ook gespecialiseerde eenheden als de Dienst der Hydrografie zijn terug te vinden in het jaarboek. Extra aandacht is er voor schepen die in een verslagjaar uit dienst zijn gesteld; hun geschiedenis passeert kort de revue.

Het Jaarboek van de Koninklijke Marine, dat al sinds 1875 wordt uitgegeven, is een naslagwerk met een schat aan informatie. De handzame boeken bevatten de vele uitdagingen waarvoor de Koninklijke Marine zich jaarlijks gesteld ziet, zowel operationeel als organisatorisch. Een jaarboek telt tegenwoordig zo’n tweehonderd pagina’s en is geïllustreerd met talrijke kleurenfoto’s.

Jaarboeken van de Koninklijke Marine