Bibliotheek

Bent u op zoek naar een publicatie over de militaire geschiedenis van Nederland? In de bibliotheek van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) bevinden zich ruim 70.000 boeken over dit onderwerp

Publicaties zoeken en inzien

Bent u op zoek naar een specifieke publicatie? U kunt de bibliotheekcollectie van het NIMH doorzoeken via de catalogus Defensiebibliotheken. Bij het NIMH is het niet mogelijk om boeken of tijdschriften te lenen, maar u kunt deze wel, op afspraak, inzien in de studiezaal.

Collectie publicaties

Een deel van de bibliotheekcollectie van het NIMH bestaat uit publicaties over Nederland en Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar de collectie bevat ook vele boeken over onder meer de internationale operaties van de krijgsmacht, de dekolonisatiestrijd in Nederlands-Indië en de krijgsmacht in de Koude Oorlog. De bibliotheek bevat naast boeken ook 1.750 tijdschrifttitels, jaarverslagen, voorschriften, scripties en losse documentatie.

Bezoekersinformatie

Wilt u publicaties komen inzien op de Frederikkazerne in Den Haag? Meld u zich dan per e-mail of telefonisch aan als bezoeker. Vraag de te raadplegen publicaties  tenminste vijf werkdagen van tevoren op.

De studiezaal van het NIMH bevindt zich in gebouw 105.