Archiefmateriaal

Bent u op zoek naar archiefmateriaal? Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) beheert ongeveer 10 kilometer aan documenten. U kunt de archieven en collecties van het NIMH doorzoeken via Archieven.nl.

Afspraak maken om documenten in te zien

Wilt u documenten komen inzien op de Frederikkazerne in Den Haag? Meld u zich dan aan via e-mail of per telefoon. Vraag de publicaties die u wilt inzien tenminste 5 werkdagen van tevoren op.

Beperkt openbare collecties

Een groot deel van de collecties van het NIMH is volledig openbaar. Soms gelden voorwaarden voor inzage vanwege de privacybescherming van nog levende personen. In dat geval vraagt het NIMH u een archiefverklaring te tekenen of schriftelijk toestemming te vragen aan Hoofd Publieksinformatie & collecties. U ziet in de inventaris van de collectie of er voorwaarden gelden voor inzage.

Het formulier 'verzoek inzage niet-openbaar archief' is hier te downloaden. Na het invullen en ondertekenen van dit formulier kunt u het document per e-mail naar ons sturen. Uw aanvraag wordt dan in behandeling genomen.